DE BRON DER WIJSHEID

Elke veertien dagen een special over een spiritueel onderwerp!

Op donderdag van 14:30-15:00 uur.

U heeft een directe lijn met gene zijde. Meester Isaak geeft antwoord op uw vragen. Ervaar zijn wijsheid en liefde.

Voortaan deelt meester Isaak bij elke aflevering vijf boeken uit!
Wanneer u een korte motivering waarom u een boek wenst te ontvangen toestuurt naar secretariaat@tresibarros.nl, kiest meester Isaak elke week vijf mensen uit die een boek naar keuze krijgen.
Dit boek wordt zonder kosten naar u toegestuurd.

AFL. 14 | ALLERLEI

⭐ Mensen kunnen een heel ander karakter hebben na een neurologische operatie aan de hersenen. Hoe kan dit, het is toch dezelfde persoon met dezelfde inborst na de operatie?
⭐ Als je bloemen met liefde en positieve energie verzorgt, groeien en bloeien ze dan beter dan wanneer je er geen aandacht aan geeft? Als dat zo is hoe komt dat dan?
⭐ Veel mensen vinden het lastig om een verbroken relatie achter zich te laten. Heeft u tips? Loslaten is een van de lastigste dingen in het leven. Mensen blijven hangen in het verleden. Hoe kunnen mensen makkelijker loslaten?

AFL. 13 | HET NIEUWE JAAR

⭐ Er is een energie crisis en inflatie. Wordt er wel genoeg opgekomen voor de minderbedeelden door de overheid? Hoe zou de politiek volgens u moeten worden georganiseerd of wat zou er moeten veranderen?
⭐ Zijn de gevolgen, qua gezondheid, door de Corona vaccinaties al merkbaar?
⭐ Wat is het doel van Poetin? Wat is zijn verdere plan? Gaat hij nog andere landen aanvallen? Dat Amerika Oekraïne helpt, ziet Poetin dat niet als provocatie? Komt er daardoor een tegenactie van hem?
⭐ Klopt het dat Maria al 40 jaar in Medjugorje in Bosnie verschijnt? Daar wordt ze Koningin van de Vrede genoemd. Kunnen we nog bidden tot Maria of is zij verder gegaan met het reïncarnatie proces?
⭐ Veel mensen zijn negatief en somber en dat voelt de aarde ook. Hoe kunnen we zelf positiever in het leven staan en hoe kunnen we beter zorgen voor de aarde?
⭐ Hoe kunnen wij de Schittering het best dienen als studenten ?

AFL. 12 | ISAAK EN ZIJN WIJSHEID OVER PSYCHOLOGIE

⭐ Kunt u iets vertellen over het boek van deze uitzending?
⭐ Wordt een mens gedomineerd door angsten en begeerten?
⭐ Er zijn mensen die een charismatische persoonlijkheid hebben, die een sterke persoonlijke aantrekkingskracht uitoefenen op andere mensen. Hoe werkt charisma?
⭐ Er zijn mensen die als ze aangesproken worden of zich aangesproken voelen altijd de ‘ schuld’ buiten zichzelf leggen. En er zijn mensen die altijd geneigd zijn de schuld van iets bij zichzelf neer te leggen. Hoe werken die mechanismen in de mens? En hoe kom je tot een balans daarin dat je inziet: dat is van mij en dat is van de ander.
⭐ Als je ervaringen naar het onderbewustzijn verdringt of begraaft omdat je er niet meer aan wilt denken, komen die dan altijd ooit weer op de voorgrond? Heb je daar controle over?
⭐ Wat voor psychologische gevolgen hebben de Corona maatregelen op ons mensen?
⭐ In de vorige aflevering sprak u over vrouwelijke en mannelijke energie. Ik begreep daaruit dat je in de geestelijke wereld ook duidelijk vrouwelijk of mannelijk bent. Zou u daar meer uitleg over willen geven? Ik dacht namelijk dat het niet zo was.

AFL. 11 | ONTDEK DE WIJSHEID IN JEZELF

⭐ Kunt u iets vertellen over het boek van deze uitzending?
⭐ Is de wijsheid van mannen anders dan die van vrouwen?
⭐ In uw boek spreekt u over menselijke liefde en geestelijke liefde. Zou u ons het verschil daar tussen nog een keer uit kunnen leggen?
⭐ Als je gelijk hebt, hoef je je gelijk niet te halen. Dan worstel ik met de vraag: waar ligt de grens tussen gelijk halen en jezelf verdedigen?
⭐ Blz. 165 in uw boek, bijeenkomst 14-9-2011, begint met een uitleg over onze sferen op aarde en de sferen boven. Wij op aarde creëren niet altijd zo’n fijne sferen. Wij verpesten de sfeer in ons hart. Dat verpesten wij o.a. door niet los te laten. U gaf uitleg over loslaten en pijn. En over het grootste Weten, de eigenliefde. Wilt u dat nog een keer uitleggen aan ons Meester Isaak, dat stukje uit het boek?
⭐ Hoe ga je om of hou je juist afstand van iemand die met zijn energie je constant triggert op je zwakke plekken. En dat je daardoor in boosheid of afwijzing schiet. Wat kan helpen om juist die zelfde reactie te doorbreken?
⭐ Hoe zit het als er in dit leven iemand aanwezig is, waar je heel veel moeite mee hebt om mee om te gaan. Je weet dat je met die persoon in een vorig leven juist wél goed kon opschieten. Hoe kun je met die persoon in dit leven dan leren op een juiste wijze om te gaan?

AFL. 10 | DE ONTDEKKING VAN JE ZIEL EN GODDELIJKHEID

⭐  Allereerst natuurlijk onze felicitaties met het 9-jarig bestaan van uw voedselcentrum! • Kunt u iets vertellen over het boek van deze uitzending?
⭐  Horen je ziel en goddelijkheid bij het zesde chakra? Kun je vanuit hier toegang krijgen tot innerlijke leiding?
⭐  Op bladzijde 597 van uw boek bespreekt u de doopnamen van uw studenten. Kunt u iets vertellen over dopen? Waarom doopte Johannes de Doper de mensen in de rivier? Wat gebeurde er toen hij Christus doopte, wat betekende dat toen? En wat betekent het ritueel in onze tijd? Waarom wordt er met water gedoopt? Wat doet water?
⭐  Ik probeer de diepere betekenis van situaties in mijn leven te onderzoeken en te kijken hoeveel ik me door mijn ego laat bepalen. Als ik mijn ego verminder, merk ik dat ik mezelf weer teveel wegcijfer. Hoe kan ik evenwicht vinden?
⭐  Hoe komt het dat veel mensen zo’n moeite hebben om hun eigen goddelijkheid te aanvaarden en neer te zetten?
⭐  We kregen nog een vraag over narcisme binnen: Zit er ook nog een erfelijke component in narcisme of komt het altijd door de opvoeding?

AFL. 9 | WIE BEN JIJ?

⭐  U heeft een boek geschreven met deze titel: Kunt u het boek laten zien aan de kijkers en er iets over vertellen?
⭐  Wanneer ben je spiritueel? Ik zou graag willen weten wat mijn taak is op aarde. Hoe kom ik daar achter?
⭐  Waarom heeft u uw boek zo genoemd? Heeft het te maken met de boodschap uit de bijbel van Christus: “Ken jezelf, dan ken je Mij?”
⭐  De ziel kiest de moeder uit. De vader is de zaadbrenger. Vindt er dan ook een verbinding plaats met de energie van de vader? En heb je van oorsprong je eigen unieke DNA of wordt daarmee ook verbinding gelegd tijdens bevruchting met DNA vader en/of moeder? Omdat je als kind gelijkenis en karakter ook van de vader mee krijgt.
⭐  Ben ik positief of negatief, ben ik een gever of een nemer? Ik vind het heel moeilijk om deze vragen te beantwoorden. Dat is toch in elke situatie anders?
⭐  U bent een Meester. Kunt u uitleggen hoe uw leerweg eruit ziet? Hoe gaat dat praktisch in z’n werk? En wie zijn jullie? Wat houdt het in als u een student aanneemt en hoe gaat dat dan?

AFL. 8 | ALS DE MENS ZIJN BEWUSTZIJN WIL ONTDEKKEN IN ZICHZELF, MOET HIJ NOOIT OPGEVEN EN TWIJFELEN

⭐  U heeft een boek geschreven met deze titel: Kunt u het boek laten zien aan de kijkers en er iets over vertellen?
⭐  Door mijn opvoeding heb ik geleerd hoe ik me moet gedragen. Ik voel me daar de laatste tijd niet meer prettig bij. Hoe kom ik daaruit los? Hoe word ik wie ik werkelijk ben?
⭐  Hoe kan de mens bij zijn bewustzijn komen in deze wereld. Er zijn zoveel mensen die totaal niet bewust zijn van bijv. een leven na de dood en het reïncarnatie proces.
⭐  Mezelf en mijn drijfveren leren kennen vind ik erg moeilijk. Soms neem ik me voor op een aardige manier te reageren op mijn partner en dan neemt toch weer een soort blinde woede me over en is het weer mis. Zou u mij kunnen helpen als ik op consult kom bij u?
⭐  Hoe is het bewust wordingsproces bij mensen met hooggevoeligheid? Op sommige punten sneller?
⭐  Hoe kan de mens het karma wat hij heeft opgelopen bij de kruisiging van Meester Jezus weer inlossen.

AFL. 7 | CONTACT LEGGEN MET DE ANDERE WERELD

⭐  U heeft een boek geschreven met de titel: CONTACT LEGGEN MET DE ANDERE WERELD Kunt u het boek laten zien aan de kijkers en er iets over vertellen?
⭐  Wat is de ‘andere wereld’ eigenlijk? Hoe is het daar?
⭐  Welke vorm van contact leggen met de andere wereld is het makkelijkst? Is dat automatisch schrift? Kun je ook zelf contact leggen met mensen die overleden zijn? Of moet je hiervoor naar een medium?
⭐  Onze begeleiders proberen ons te helpen toch? Hoe kunnen zij ons bereiken? Wat moeten we doen om dit mogelijk te maken?
⭐  U spreekt over de Bron der Wijsheid en de andere wereld. Maar kun je niet beter contact maken met je eigen bron? Wat voegt het contact met de andere wereld toe?

AFL. 6 | LUISTER, VOEL EN VERTROUW OP JE INTUÏTIE

Deze special gaat over: Luister, voel en vertrouw op je intuïtie. Meester Isaak beantwoordt vragen via zijn instrument medium Tresi Barros de Schittering. Mee ster Isaak leeft niet meer op aarde, hij is in de sferen.
⭐  U heeft een boek geschreven met de titel: Luister, voel en vertrouw op je intuïtie. Kunt u het boek laten zien aan de luisteraars en er iets over vertellen?
⭐  Wat is intuïtie nu precies en hoe kunnen we leren om naar onze intuïtie te luisteren? Angsten en twijfels zitten vaak in de weg.
⭐  Heeft u tips en oefeningen om je intuïtie te ontwikkelen? Heeft intuïtie altijd gelijk? • Als je sterk invoelend bent, een groot empathisch vermogen hebt, draagt dat bij aan het hebben van telepathie met een ander persoon? Het ‘twee zielen, één gedachte’ ?
⭐  Denk en voel je meer in ‘ beelden’ als je een sterke intuïtie hebt? Heb je dan ook een groter voorstellingsvermogen?
Meester Isaak spreekt ook zijn dank uit aan alle vrijwilligers die meehelpen in het voedselcentrum om de minderbedeelde mensen te helpen.

AFL. 5 | WIE BEN IK ZONDER MIJN MASKERS & OVERWIN JE ANGSTEN EN LEEF JE DROOM


⭐ Wie ben ik zonder mijn maskers
⭐ Overwin je angsten en leef je droom

AFL. 4 | EMOTIONELE AFHANKELIJKHEID, VERLANGENS EN VERGEVING.

⭐ Wat is emotionele afhankelijkheid? Welke rol spelen verlangens en vergeving daarin?
⭐ Je laat je eigenwaarde en geluk afhangen van wat iemand anders van je vindt of voor je voelt. Wat moet je doen om meer in controle te zijn van je eigen emoties?
⭐ Emotionele afhankelijkheid maakt dat iemand verslaafd kan zijn aan iemand, niet zonder die persoon kan. Op welke wijze kan zich dat nog meer uiten?
⭐ Wanneer je eigen verlangens niet worden vervuld door de partner in een relatie word je soms geïrriteerd of boos. Je krijgt onvrede, er ontstaat frictie. Hoe ga je daar mee om?
⭐ Mensen maken soms heftige gebeurtenissen mee, bijv. verkrachting, pedofilie of zelfs moord van je kind. Hoe kun je de daders vergeven?
⭐ Is emotioneel onafhankelijk zijn de tegenpool van emotioneel afhankelijk zijn? Is dit wat je moet nastreven?

AFL. 3 | WELKE DESTRUCTIE BRENGT COVID19 FINANCIEEL, MENTAAL EN LICHAMELIJK?

⭐ Hoe groot wordt de armoede onder de mensen als gevolg van de maatregelen tegen Covid19? Verwacht u een toename in het aantal zelfmoorden?
⭐ Welk effect heeft het online lesgeven op kinderen en studenten? Blijft hun ontwikkeling achter? Hoe uit zich dat?
⭐ Er is een aantal vaccins ontwikkeld tegen Covid19. O.a. door Biotech/Pfizer, AstraZeneca en Moderna. Is de inenting hiermee veilig? Of kun je er over een aantal jaren een lichamelijke of geestelijke afwijking door krijgen?
⭐ Neemt in de zomer, als bijna alle mensen in Nederland zijn ingeënt, het aantal besmettingen af?
⭐ Hoe moeten we volgens u omgaan met deze pandemie? Welke maatregelen zijn nodig?

AFL. 2 | HELDERZIENDHEID EN MEDIUMSCHAP

⭐ Wat is helderziendheid? Waarom is de ene mens helderziend en de ander niet?
⭐ Wanneer noem je iemand een medium? Welk soort adviezen kan een medium je geven?
⭐ Is medium zijn een gave die je hebt vanaf je geboorte of kun je een opleiding volgen om het te worden?
⭐ Hoe is het voor een medium om als kind op te groeien en hoe is het later in de maatschappij? Hij of zij is immers anders dan de meeste mensen.
⭐Er zijn mediums die hun helderziendheid inzetten om bijv. iets op te lossen zoals een verdwijning, ontvoering of in het ergste geval een moord. Hoe wordt het bepaald dat je een medium bent op een speciaal gebied?
⭐ Hoe weet je of een medium goed is? Je bent geneigd veel waarde aan hun adviezen te geven dus dit is belangrijk om te weten.
⭐ Helderziende mensen zien soms personen in de kamer zitten die voor anderen niet zichtbaar zijn. Hoe kan dit?
⭐ Weet een helderziende altijd alles van iemand of zien ze ook dingen niet?

AFL. 1 | EVOLUTIE EN HET REINCARANATIEPROCES

⭐ Zou u allereerst de naam van het nieuwe programma willen toelichten? U heeft deze serie De Bron der Wijsheid genoemd.
⭐ Wat is reïncarnatie? Hoe reïncarneer je, hoe werkt zoiets? Hoe vaak moet een mens minimaal reïncarneren?
⭐ Welke rol speelt karma?
⭐ Door wie wordt je levensboek geschreven? Hoe lang moet je nadat je bent overleden aan gene zijde blijven voordat je weer een volgend leven op aarde krijgt? En waarom weet je dan niets meer van je vorige levens?
⭐ Reïncarneer je steeds in dezelfde groep mensen of hoeft dat niet? Zijn de mensen om je heen, waar je bij reïncarneert van dezelfde sfeer?
⭐ U heeft eerder verteld dat iedereen tot een zielengroep behoort; lucht, water, aarde of vuur. Wat bepaalt tot welke groep je behoort? Blijf je het gehele reïncarnatie proces tot die groep behoren?
⭐ Kies je bij elke reïncarnatie een ander land of volk of cultuur? Of kan het ook zo zijn dat je een aantal levens achter elkaar in hetzelfde land of werelddeel als bv Europa geboren wordt.
⭐ Waaraan kun je merken dat een mens al ver gevorderd is in zijn evolutieproces?